Вучић: Гасна интерконекција између Србије и Бугарске у јуну или јулу

Срна
Вучић: Гасна интерконекција између Србије и Бугарске у јуну или јулу

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да би гасна интерконекција између Бугарске и Србије требало да почне да се гради у јуну или јулу ове године.Вучић је навео да се о гасној конекцији између Бугарске и Србије, која ће омогућити Србији да прима гас из Турског тока разговара и да се очекује финансијска помоћ ЕУ.

"Мислим да би требало да почнемо изградњу у јуну, јулу, то ми делује веома реално. Након што изградимо интерконекцију између Бугарске и Србије, треба да изградимо наш гасни цевовод до мађарске границе", рекао је Вучић за "Спутњик".


Говорећи о руским хеликоптерима за Србију "ми 17", Вучић је навео да се о томе још преговара, али да ће то бити завршено до краја ове године.

Он је истакао да је предстојећа посјета руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова Београду веома важна за Србију.

"Посета Лаврова је веома важна за нашу земљу, он је велики пријатељ Србије и мислим да ћемо ојачати нашу везу, да ћемо дискутовати о свим питањима и да ћемо унапредити сарадњу на различитим пољима и у различитим сферама", рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија захвална руском предсједнику Владимиру Путину што је водио рачуна о многим питањима на западном Балкану, за разлику од његових претходника.

"Унапредили смо трговинску и војнотехничку сарадњу, али пре свега ону у енергетском сектору. Надам се да ћемо наставити да радимо на исти начин", рекао је Вучић.

Говорећи о захтјеву Брисела да се прије уласка у ЕУ ријеши питање границе, Вучић је рекао да подржава процес дијалога са Приштином, да се нада компромисном рјешењу, али да не полаже превелике наде да ће се то десити до краја ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана