Veran Matić specijalni izaslanik za pitanja nestalih sa Hrvatskom

Agencije
Veran Matić specijalni izaslanik za pitanja nestalih sa Hrvatskom

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao je danas Verana Matića za svog specijalnog izaslanika za rješavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom.

Kao specijalni izaslanik predsjednika Srbije za rješavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom, Matić će sarađivati sa posebnim savjetnikom predsjednika Hrvatske za pitanja nestalih, gradonačelnikom Osijeka Ivicom Vrkićem. 

Prilikom nedavnog sastanka sa Vrkićem, Vučić je rekao da je rješavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate i da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvjetljavanja njihovih sudbina, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima. 

U Deklaraciji o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, koju su 20. juna 2016. godine u Subotici potpisali Vučić i predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuto je da su obje države saglasne da je potraga za nestalim licima prioritetno humanitarno pitanje i da će uložiti iskrene i maksimalne napore u traženju nestalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana