Ухапшени због крађе тестова уложио жалбу судији

Танјуг
Ухапшени због крађе тестова уложио жалбу судији

​БЕОГРАД - Игор Стаменковић, који се сумњчи за крађу тестова из математике, и његов бранилац подњели су вечерас жалбу на рјешење којим му је одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Бранилац осумњиченог адвокат Димитрије Илић не очекује да ће жалба бити усвојена, али се нада да тужилаштво неће тражити и одређивање притвора.

Саслушање Стаменковића у Вишем јавном тужилаштву очекује се у петак.

Према рјешењу о задржавању Стаменковић је извршио кривично дјело повреда тајности података у стицају да кривичним дјело одузимање туђе ствари.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога је, како се сумња отишао у тоалет гдје је тест усликао телефоном, а потом је тај примјерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Полиција је навела да је Осумњичени то урадио како би тест однио сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, рјешени тест из математике дошао до његових другара и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације „вајбер”, дијелили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана