Убијен сарадник Луке Бојовића?

Агенције
Убијен сарадник Луке Бојовића?

Београд - Владимир Поповић убијен је у кафићу у београдској општини Врачар, а медији наводе да је ријеч о сараднику Луке Бојовића.

Телевизија Н1 јавила је да су двојица маскираних мушкараца синоћ ушла у кафић и из аутоматског оружја испалила више хитаца у Поповића, а потом су побјегли “аудијем”.

У пуцњави је рањен у ногу двадесеттрогодишњак који је био у кафићу. Он је превезен у Ургентни центар.

Радио-телевизија Србије наводи да им је у Хитној помоћ потврђено да је убијен четрдесеттрогодишњи мушкарац, те да се убиство догодило око 22.00 часа у Улици војводе Шупљикца.

Према наводима београдских медија, убијени, који је одраније познат полицији, близак је сарадник Луке Бојовића и “шкаљарског” клана.

Дневни лист “Блиц” пише да је Поповић био власник казина “Хавана” и да је хапшен је “због изнуде 110.000 евра у јануару прошле године”.

“Поповић је, по оперативним полицијским сазнањима, био близак сарадник Луке Бојовића”, наводи “Блиц”.

Након убиства Поповића, полиција је прогласила акцију “Вихор” и трага за осумњиченима, наводе медији.

Лука Бојовић је бивши припадник “Српске добровољачке гарде” и сарадник убијеног Жељка Ражнатовића - Аркана.

Од септембра 2010. године налази се на потјерници полиције Србије која га терети за организовање неколико убистава, а потом је био и на потјерници Интерпола.

Ухапшен је у Шпанији 9. Фебруара 2012. године.

Тужилаштво за организовани криминал које је подигло оптужницу против Бојовића 2010. године наводи да је на чело “Земунског клана” дошао по убиству Душана Спасојевића и Милета Луковића који су до тада били вође. Према наводима Тужилаштва, Поповић је своју моћ учврстио после хапшења Милорада Улемека - Легије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана