У турској ухапшен вођа Шкаљарског клана и испоручен Београду

Срна
У турској ухапшен вођа Шкаљарског клана и испоручен Београду

Београд - Јовица Вукотић из Котора, вођа "шкаљарског клана" и човјек који је довођен у везу са бројним криминалним радњама у Србији, Црној Гори и другим европским земљама, ухапшен је у Турској и испоручен Србији, пишу "Вечерње новости".

Позивајући се на МУП Србије, лист наводи да је Вукотић са лажним документима ухапшен у турском љетовалишту Анталији и јуче испоручен Србији јер има српско држављанство.


Ускоро би требало да буде саслушан, након ћега ће бити одлучено о његовом евентуалном притвору.

"Новости" наводе да је Вукотићево хапшење резултат добро испланиране заједничке акције српске и турске полиције, након дуге потраге, по Интерполовој потјерници, коју је за њим расписала Грчка.

У МУП-у Србије кажу да је Вукотић означен као вођа организоване криминалне групе "шкаљарци" и за њим су грчке власти током 2017. године расписале црвену међународну потјерницу, због кријумчарења 136 килограма кокаина.

У Грчкој је против њега већ подигнута оптужница, која га терети за трговину наркотицима, али постоји могућност да предмет буде уступљен властима Србије.

Осим шверца наркотицима шкаљарска група се доводи у везу са убиствима, нелегалним држањем оружја и другим кривичним дјелима.

Безбједносне службе означиле су Јовицу Вукотића као једног од вођа "шкаљарског клана", са братом Игором Вукотићем и суграђанином Игором Дедовићем.

"Шкаљарска група" је позната и по рату са "кавачким кланом" у којем је до сада на обје стране у Црној Гори и Србији убијено више од 30 особа.

Отворени сукоб двије групе почео је крајем 2014. године, када је у шпанској луци Валенсија нестало 300 килограма кокаина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана