U najkraćem mogućem roku uključiti srpske organe u istragu ubistva Ivanovića

Srna
U najkraćem mogućem roku uključiti srpske organe u istragu ubistva Ivanovića

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije insistira da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi državne organe Srbije u istragu ubistva Olivera Ivanovića, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog djela budu što prije privedeni.

MUP Srbije u saopštenju podsjeća da je tokom jučerašnjeg dana, odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva Srbije za organizovani kriminal, kojim se zahtijeva učešće srpskih istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Ivanovića, više puta kontaktirao predstavnike Euleksa i Unmika.


Ministarstvo očekuje da uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posljedica.

Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju srpskih državnih organa u istragu, kao i da srpskoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ovom teškom krivičnom djelu.

MUP je saopštio da će objaviti i sve dokumente kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Srbije u istragu, kao i upućeni zahtjev za svim raspoloživim informacijama sa kojima raspolažu Euleks i Unmik.

Predsjednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je juče u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke. /kraj/vš/dad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana