У Војтешу нападнута екипа Танјуга

Танјуг
У Војтешу нападнута екипа Танјуга

Косовска Митровица - Албанци су на барикади у мјесту Војтеш, на правцу из јужне Косовске Митровице ка мјесту Бање, гађали флашама екипу Новинске агенције Тањуг.

Око 200 људи блокирало је пут возилима, запалили су аутомобилске гуме, а преко цијелог пута поставили транспаренте на албанском језику на којима се српски народ и предсједник Србије Александар Вучић оптужују за геноцид.


На паролама се налази транспарент са сликама несталих и убијених из тог краја.

Полиција је пред барикадом савјетовала извјештачима Тањуга да се окрену и оду, јер је много "младих и нервозних" па би могла да полети каменица.

Иако је било присутно четири-пет полицајаца, Тањуговој екипи је речено да не могу да гарантују за њихову безбједност, јавио је РТС.

Поједини окупљени провоцирали су Тањугову екипу добацивањем, а пред одлазак су новинаре гађали флашама.

Косовска полицијска служба /КПС/ је присутна дуж читаве магистрале, а Албанци на барикади носе албанске заставе.

Бивши припадници терористичке ОВК јутрос су блокирали путеве према селу Бање у насељу Србија, јужно од Ибра, које је током боравка на Косову и Метохији требало да посјети предсједник Србије Александар Вучић.

Влада привремених институција у Приштини јутрос је отказала Вучићеву посјету селу Бање из безбједносних разлога, али је предсједник Србије, упркос таквој одлуцио кренуо макадамским путем.

Конвој у којем је био предсједник Србије зауставио је КПС у селу Угљаре, а након тога се вратио према Косовској Митровици.

Премијер привремених институција у Приштини Рамуш Харадинај саопштио је да одлука о забрани посјете предсједника Србије подручју Дренице ступа на снагу одмах и да је испред свега сигурност грађана.

"Сигурност грађана је пре свега. Повукао сам дозволу министарства спољних послова о посети председника Србије на подручју Дренице. Ова одлука ступа на снагу одмах", навео је Харадинај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана