У Београду пала српско-италијанска група која је продавала кокаин широм Европе

blic.rs
У Београду пала српско-италијанска група која је продавала кокаин широм Европе

Београд - Српско-италијанска група која се сумњичи да је продавала кокаин широм Европе ухапшена је јутрос у Београду.

У акцији српског Тужилаштво за организовани криминал и њихових колега из Милана, која је трајала годину дана, ухапшено 13 особа од којих пет у Србији и осам у Италији!

У Србији је међу петоро ухапшених су и Милован Николић - Профа и Јаков Контић који су осумњичени као вође ове криминалне групе.

Николић и Контић су више пута јавно спомињани као једни од највећих дилера кокаина у Италији. Међу осам ухапшених у Италији је Контићев бивши зет.

Овој коначној акцији претходила су пресјецања четри транспорта кокаина и хапшење укупно седам особа. Тако су пртходно откривени транспорти од 2,2 килограма кокаина, 3,3 килограма, 1,8 килограма и 14 килограма.

Тако је коначном акцијом ухапшено укупно 10 Срба, девет Италијана, и један Словенац. Одузет је велики износ новца.

Група се сумњичи да је кокаин чистоће 86,7 набваљала у Холандији по цијени од 33.000 до 38.000 евра по килограму. Затим га одтле преко Немачке транспортовала до Аустрије гдје је рађена деоба. Један дио је пребациван у Италију.

Сумња се да је годишње тако пребацивано само до Италије и више стотина тона кокаина.

Против Контића су и раније покретане акције у Италији и сумњиче се да је имао сарадњу и са огранком познате мафијашке групе Ндрангете у Милану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана