Tramp: Srbi su dobar narod

Srna
Tramp: Srbi su dobar narod

Beograd/Njujork - Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je predsjedniku SAD Donaldu Trampu na promjeni odnosa aktuelne administracije u Vašingtonu prema Srbiji i razumijevanju za stavove o Kosovu i Metohiji, a Tramp je na to, prema pisanju beogradskih medija, uzvratio riječima da su "Srbi dobar narod".

"Blic" prenosi da je Tramp i lično potvrdio promjenu američke politike prema kosovskom pitanju i relaksiranje odnosa prema srpskoj strani.


List navodi da je Brnabićeva u kratkom i srdačnom razgovoru zahvalila Trampu na promjeni stava njegove administracije o Kosovu, na šta joj je on kratko poručio: "Dobri ljudi".

Izvor lista iz srpske delegacije, koja učestvuje na zasjedanju u Skupštini UN, rekao je da je očigledno da se stav SAD mijenja i da se Srbija sada ne ustručava da priča i da njeni zvaničnici vrlo otvoreno predstavljaju američkim kolegama stanje na terenu i argumente koji idu u korist Srbije.

"Večernje novosti" prenose da je Amerika spremna da se kosovsko pitanje "preispita" i ako Beograd i Priština postignu dogovor, SAD će ga prihvatiti.

Brnabićeva je u ponedjeljak veče, 24. septembra, prisustvovala tradicionalom prijemu koji predsjednik SAD priređuje uoči početka Generalne debate u Skupštini UN, a sutra će se obratiti predstavnicima zemalja-članica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana