Титов луксуз у Њујорку још чека купце

В. З.
Титов луксуз у Њујорку још чека купце

Сарајево - Најатрактивније некретнине из мреже дипломатско-конзуларних представништава бивше СФР Југославије - такозвана Бикманова вила на Петој авенији у Њујорку, у којој је боравио Јосип Броз Тито приликом посјета овом граду, и шестособни апартман на Парк авенији на Менхетну још чекају купца иако заинтересованих не мањка.

Вриједност виле процијењена је на 15 милиона, а апартмана на око 40 милиона долара.

Према ријечима шефа тима БиХ за спровођење анекса Б Споразума о сукцесији имовине бивше СФРЈ Аднана Хаџикапетановића, крајем прошле године објављен је међународни оглас о продаји пет некретнина које су биле у власништву бивше државе. Поред поменутих двију некретнина у Њујорку, на продају су понуђене и некадашња дипломатско-конзуларна представништва у Токију, Бону и Берну, чија је процијењена вриједност око 80 милиона долара, од чега би након извршене продаје 15 одсто требало да припадне БиХ.

- Било је понуда, али оне нису резултирале потписивањем купопродајних уговора. Интензивно радимо како бисмо што прије дошли до најбоље могуће понуде и завршили продају некретнина које су биле дио некадашње дипломатско-конзуларне мреже бивше СФРЈ вриједне око 266 милиона америчких долара - рекао је Хаџикапетановић и додао да не може да говори о именима заинтересованих купаца.

До сада су од 123 некретнине у свијету, колико их је посједовала СФРЈ, међу земљама насљедницама подијељене 72, за поменутих пет је договорена продаја, а остало је да буде донесена одлука о судбини још 48 објеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана