Тачи и Вучић потврдили наставак дијалога у Бриселу

Агенције
Тачи и Вучић потврдили наставак дијалога у Бриселу

Прриштина/Београд - Косовски предсједник Хашим Тачи и предсједник Србије Александар Вучић потврдили су своје присуство у сљедећој рунди дијалога Београда и Приштине у Бриселу, у недјељу 24. јуна.

Вучић и Тачи састаће се на новој рунди преговора у Бриселу, а главна тема требало би да буде постизање свеобухватног споразума о нормализацији односа, преносе београдски медији.

“Као предсједник републике потврдио сам моје присуство у сљедећој рунди дијалога Косова и Србије. Треба да се фокусирамо на имплементацију свих споразума како бисмо могли да напредујемо ка финалном и обвезујућем споразуму о нормализацији и помирењу”, написао је Тачи на Тњитеру.

Предсједник Србије Александар Вучић такође је потврдио наставак политичкога дијалога Београда и Приштине.  

“Добио сам званични позив и бићемо пристуни већ од петка. У недељу ће вероватно доћи до мог и Тачијевог сусрета. Спремни смо за разговоре”, поручио је предсједник Вучић и додао да није ни оптимиста и песимиста.

Вучић је нагласио како није важно колико ће састанци трајати те да је то, каже, техничко питање. Такође је нагласио како Србија нема никакве предуслове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана