Stefanović Plenkoviću: Nemojte vi da određujete granice Srbije

Tanjug
Stefanović Plenkoviću: Nemojte vi da određujete granice Srbije

Beograd - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je, poslije današnje izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, potpuno jasno da oni koji su protiv Srbije čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rješenja koje bi značilo više stabilnosti i mira i poručio mu da nije pozvan da određuje granice Srbije.

 “Poslije današnje izjave hrvatskog premijera Plenkovića, potpuno je jasno da svi oni koji su i inače protiv Srbije, svoj stav potvrđuju i time što su protiv sporazuma Srba i Albanaca i čine sve što je u njihovoj moći da ne dođe do bilo kakvog rješenja koje bi značilo više stabilnosti i mira”, rekao je Stefanović.

Stefanović navodi da Plenković nije usamljen u davanju takvih izjava u regionu, a da, “nažalost, često u ovakvim stavovima i izjavama i Plenković i Zvizdić i svi ostali saveznike pronalaze u dijelu domaćih političara koji te stavove brane kao svoje”.

“Pozivam Andreja Plenkovića da nam više ne pomaže, pošto smo jasno vidjeli 2008. godine koliko dobro misle Republici Srbiji i koliko se čvrsto drže stavova Badinterove komisije. Nemojte vi da određujete granice Srbije, pošto za to niste ni pozvani, niti to možete, a molim i sve druge u regionu da, ukoliko ne mogu da nam pomognu, i ne odmažu nam. Uvjeren sam da je poslije ovakvog stava Plenkovića, svima u Srbiji jasno ko u našoj zemlji stvarno štiti nacionalne interese našeg naroda, a ko je protiv njih”, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana