Стефановић Пленковићу: Немојте ви да одређујете границе Србије

Танјуг
Стефановић Пленковићу: Немојте ви да одређујете границе Србије

Београд - Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је, послије данашње изјаве хрватског премијера Андреја Пленковића, потпуно јасно да они који су против Србије чине све што је у њиховој моћи да не дође до било каквог рјешења које би значило више стабилности и мира и поручио му да није позван да одређује границе Србије.

 “Послије данашње изјаве хрватског премијера Пленковића, потпуно је јасно да сви они који су и иначе против Србије, свој став потврђују и тиме што су против споразума Срба и Албанаца и чине све што је у њиховој моћи да не дође до било каквог рјешења које би значило више стабилности и мира”, рекао је Стефановић.

Стефановић наводи да Пленковић није усамљен у давању таквих изјава у региону, а да, “нажалост, често у оваквим ставовима и изјавама и Пленковић и Звиздић и сви остали савезнике проналазе у дијелу домаћих политичара који те ставове бране као своје”.

“Позивам Андреја Пленковића да нам више не помаже, пошто смо јасно видјели 2008. године колико добро мисле Републици Србији и колико се чврсто држе ставова Бадинтерове комисије. Немојте ви да одређујете границе Србије, пошто за то нисте ни позвани, нити то можете, а молим и све друге у региону да, уколико не могу да нам помогну, и не одмажу нам. Увјерен сам да је послије оваквог става Пленковића, свима у Србији јасно ко у нашој земљи стварно штити националне интересе нашег народа, а ко је против њих”, закључио је Стефановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана