Србија отворила још два поглавља

Срна
Србија отворила још два поглавља

Београд - Србија је данас на међувладиној конференцији у Бриселу отворила поглавља 17 - економска и монетарна политика и 18 - статистика, у преговорима о чланству у ЕУ.

Србија је са два новоотворена поглавља у досадашњем процесу приступања ЕУ отворила 16 поглавља, од којих су два привремено затворена.

Делегацију Србије предводи министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, а осим шефова дипломатија ЕУ скупу присуствује и комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан, пренијели су београдски медији.

Претходно данас у Бриселу Јоксимовићева и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто потписали су Меморандум о разумијевању и техничкој експертској помоћи.

Меморандумом се предвиђа наставак експертске помоћи Будимпеште Београду у процесу европских интеграција.

Сијарто је рекао да се Будумпешта увијек залагала за проширење и да ће наставити да подржава напоре Србије на њеном путу уласка у ЕУ.

“Настављамо да подржавамо напоре Србије да се што прије прикључи ЕУ. То је наш безбједносни и економски интерес”, рекао је Сијарто.

Он је, уочи Међувладине конференцију ЕУ и Србија, поручио да не види законске разлоге зашто Србија још није отворила сва преговарачака поглавља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана