Србија је јединствена земља у којој су важни рад и резултати

Срна
Србија је јединствена земља у којој су важни рад и резултати

Београд - Испред зграде Дома Народне скупштине, вечерас у 18.30 извођењем химне званично је почео скуп предсједника Србије Александра Вучића "Будућност Србије", а огромном броју окупљених из цјеле земље прва се обратила премијерка Ана Брнабић.

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић захвалила се свим присутним грађанима на митингу "Будућност Србије" на подршци и повјерењу.

"Данас смо се окупили да покажемо да Србија није подељена земља и подељено друштво, да је Србија једна, једнака, јединствена, земља пристојних људи у којој су важни рад и резултати", рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да треба "ставити једном тачку на подјеле и оне који дијеле Србију".

"Ти који нас деле су се окупили на овом месту прошле суботе и поново нисмо чули план и програм, без визије. То није Србија и никада неће бити Србија", истакла је премијерка.

Ана Брнабић је нагласила да је поносна што је ушла у политику 2016. године на позив Александра Вучића.

"Ушла сам у његов тим јер сам у њему видела другачију енергију и однос према послу, према држави којој треба да служимо", рекла је она.Испред бине, пред парламентом, са које су до прије неколико тренутака са грађанима делили добре вибрације Бора Ðорђевић и његова "Рибља чопрба", стоје најављени говорници - министар спољних послова Ивица Дачић, предскјдавајуци Предсједништва БиХ Милорад Додик, пензионисани потпуковник Драгутин Димцевски, херој са Кошара, а очекује се долазак министра спољних послова Мађарске Петера Сијарта, који је слетио у тренутку почетка митинга.

 

Послије њих, предсједник Србије Александар Вучић пренијеће грађанима визију Србије будућности.

Са њим у првом реду стоји и 27 младића који су са КиМ дошли пешице на митинг, у знак подршке Вучићу, а предсједник се, у доласку, у друштву предсједнице парламента Маје Гојковић поздравио са њима.

Међу Србима са КиМ је и супруга убијеног Оливера Ивановића.

На митинг у Београд дошло је много људи из цијеле Србије, региона и дијаспоре.

Уочи почетка говора, на видео бимовима емитовама је ретроспектива обилазака округа у оквиру кампање "Будућност Србије", коју је председник Вучић започео 7. фебруара, посјетом Пчињском округу.

Политичком делу митинга, претходио је концерт, на којем су наступили Аца Лукас и Рибља чорба.

Дачић: Мали вам је овај трг за све оне који желе бољу будућност Србије

 Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић обратио се окупљенима испред Дома Народне Скупштине на скупу "Будућност Србије".

"Ви сте градили ову земљу, а ови после 5. октобра су је уништили", рекао је Дачић, који се осврнуо и на број присталица политике предсједника Србије Александра Вучића, који су дошли данас на скуп.

"Желим да поручим Радојичићу, Весићу и Никодијевићу - мали вам је овај трг! Треба Београду већи простор за све оне који се залажу за бољу будућност Србије", истакао је Дачић.

"Били смо сведоци да се из Београда шаљу ружне слике, слике насиља и претњи. Ми смо сведоци жеље других политичких странака да се државним ударом дође до власти. Као спојени судови из међународне заједнице стижу притисци и ултиматуми. Имају западне медије, америчке, подршку западних земаља. Имају све, само им фали народ. Народ је овде, зато је данашњи скуп порука јединства и снаге српскога народа", нагласио је.

 

Дачић је посебно истакао да је Србија данас јака и да се другачије позиционира у свијету него прије седам година.

"Данас нико не сме да доноси одлуке у Србији, а да се не пита Србија", истакао је.

Вучић пред скуп: Ово је глас народа, да се поштује његова воља

Говорићу оно што осећам, нећу читати говоре, поручио је уочи скупа Будућност Србије у Београду предсједник Александар Вучић.

Он је у кратком обрацању за ТВ Прва рекао да је припремио чак три говора, али да ће на крају рећи оно што буде осејћао.

"Нисам видео оволико људи. Имам трему, тресем се и правим се да ми није ништа. Донео сам три говора, али на крају ћу реци оно што будем осећао", рекао је Вучић и истакао три питања од кљуцне важности за будуцност Србије.

То је, пре свега, напредак економије:   "Прочитаћу им најаву ММФ да ће Србија бити лидер".

Даље, каже, морамо да видимо шта још да урадимо да бисмо сачували мир, стабилност, и да видимо шта су нам још послови које треба да урадимо, рекао је предсједник.

Како каже, разговарао је са неким од својих пријатеља и констатовали су да је тешко "да позовете Звезду и Партизан и да скупе оволико људи, али то нисам скупио само ја".

"Ово је глас обичног народа, који хоће да се њихова воља поштује", рекао је Вучић и на крају послао једну личну поруку.

"Само хоцу да искористим прилику да, пошто никада више ово нећу доживети, да кажем Данилу, Милици и Вукану да их тата много воли", завршио је предсједник обрацање непосредно пред скуп.

Београђани на скупу ради подршке "јакој Србији"

Испред Дома Народне скупштине налази се и велики број Београђана, који су ту, кажу, да пруже подршку предсједнику Александру Вучицу и његовој политици, али и да чују поруке које ће им он упутити за бољу будућност Србије.

Тако Александар Нешковић сматра да је добро што ће те поруке чути и опозиција и да се након њих више неће појављивати суботом на улици.

"Да можемо нормално да радимо и да живимо у нашем Београду", рекао је Нешковић.

Мирољуб Освалт из Земуна каже да је на скуп дошао, јер жели да његови синови и унуци имају бољу будућост, него што су нудили претходни политичари.

 

Подршка Вучићу и из Босанског Грахова

Један од најистакнутијих транспарената испред Дома Народне скупштине, на мужичком концерту, уочи политичког скупа, је онај са ликом предсједника Александра Вучића и Гаврила Принципа, уз поруку присталица српског предсједника из Босанског Грахова: "Хвала вам предсједниче што нас нисте заборавили".

Група грађана из мјеста у Босни и Херцеговини, у којем је роден Принцип, дошла је да пружи подршку предсједнику Вучићу на митингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана