Шест мјесеци од убиства Оливера Ивановића

Агенције
Шест мјесеци од убиства Оливера Ивановића

Од убиства Оливера Ивановића прошло је шест мјесеци, али до данас његови сарадници, чланови породице и искрени пријатељи нису добили било какву информацију о мотивима, наручиоцима и починиоцима тог злочина, саопштено је из Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда”, чији је Ивановић био предсједник.

У саопштењу се наводи да “тужилаштво у Београду и тужилаштво у Приштини нешто раде”, да је, како кажу, саслушан велики број свједока, али да ниједан детаљ није познат.

Посљедња информација била је да су истражни органи Београда и истражни органи Приштине имали састанак, али ни о томе нема детаља у јавности те остаје вјеровање да су размијенили све потребне информације и потребну документацију у вези са истрагом како би убица можда коначно био пронађен, истиче се у саопштењу.

Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” поново подсјећа “и власти у Београду и власти у Приштини, а и међународну заједницу да имају одговорност за убиство најпознатијег лидера Срба са Косова и Метохије и оца петоро дјеце”.

“Нама остаје да се боримо за све оно што се залагао, првенствено за опстанак Срба на Косову и Метохији”, наглашавају из Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда”.

Потпредсједник Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Ксенија Божовић рекла је Срни да ће данас на мјесту гдје је Ивановић убијен, испред сједишта Грађанске иницијативе у Улици Сутјеска у сјеверном дијелу Косовске Митровице, његови пријатељи, сљедбеници и родбина у тишини запалити свијеће како би тишином и ћутањем окуражили оне који се баве истрагом да истрају у разобличавању гнусног убиства Оливера Ивановића.

“Ћутањем настојимо да прозовемо савест оних који су одговорни да се сазна истина о мотивима, наредбодавцима и починиоцима убиства најугледнијег косовско-метохијског политичара, човека који се борио за слободу, демократију и правду”, навела је Божовићева.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред просторија странке у Косовској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана