Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima, odakle će spremati žalbu na presudu

Srna
Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima, odakle će spremati žalbu na presudu

Beograd - Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj saopštio je da je kupio kuću u Hrtkovcima, gdje namjerava da u narednih četiri do pet godina sprema definitivan obračun sa Haškim tribunalom, koji ga je osudio na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata u ovom vojvođanskom mjestu.

Šešelj je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekao da će u ovoj kući biti smješten mjesni odbor SRS-a, kao i glavna kancelarija njegovog Komiteta za odbranu, te najavio da će bukvalno iz svake kuće u Hrtkovcima izvesti po jednog svjedoka.


“Zašto sam kupio kuću u Hrtkovcima. Pa to je lep kraj, milina jedna, idem tamo gde me ljudi vole i svako zna. Narod me sa oduševljenjem dočekao. Treba mi za odmor, rad, pisanje, tu ću da spremam definitivni obračun protiv Haškog tribunala”, kaže Šešelj.

On je naveo da je obavijestio Hag da će tražiti žalbu u trećem stepenu na drugostepenu presudu, kojom je osuđen za Hrtkovce, kao i da je tražio rok za podnošenje zahtjeva za ulaganje žalbe u trećem stepenu.

Šešelj je napomenuo da sud mora da donese rješenje i po anglosaksonskom i po kontinentalnom pravu i da mu omogući treći stepen kao jedini pravni lijek.

“Ako odbiju, imam pravo na vanredni pravni lek do kraja života, pošto sam odlučio da živim još najmanje 20 godina. Onda ću temeljito pripremati pravni lek”, rekao je Šešelj.

Podsjetivši da u prvom stepenu postupka nije izvodio dokaze, ni svjedoke, Šešelj je istakao da će to uraditi u trećem stepenu i da će sada bukvalno iz svake kuće u Hrtkovcima izvesti po jednog svjedoka, odnosno Srbe iz Hrvatske koji su se tu doselili, ali i Hrvate iz tog mjesta koji su odselili u Hrvatsku.

“Pozvaću za svedoke Srbe iz Hrvatske koji su tu doselili da kažu šta su sve ostavili, šta su zamenom dobili. Pozvaću sve Hrvate da daju izjave da li su imali neprijatnosti 90-ih i mogu li ih vezivati za moj govor u Hrtkovcima /za koji je osuđen u Hagu/”, rekao je Šešelj.

On je dodao da će, u slučaju da neko odbija da svjedoči, tražiti od suda u Hagu da izda nalog da svjedoče.

“Niko mi neće izbeći suđenje, sud će da ih natera po pretnjom kazne da svedoče. Samo ću tražiti da govore istinu, a ko ne bude...znate šta se dešavalo sa lažnim svedocima u Hagu. Nijedan lažni svedok mi nije ostao neraščupan, nijedno lažno svedočenje nerascepano, nijedan falsifikovani dokument nije ostao, a da nisam uspeo da dokažem da je lažan”, naveo je Šešelj.

On je dodao da je kuću kupio posredstvom računa svog sina Mihajla, koji je otvoren u Rumi, pošto je u Komercijalnoj banci u Beogradu imao problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana