Šešelj: Gazio sam Hrvatsku zastavu, zar mi niko ne vjeruje?

Srna
Šešelj: Gazio sam Hrvatsku zastavu, zar mi niko ne vjeruje?

Beograd - Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je da je izgazio hrvatsku zastavu na ulaznim vratima Skupštine Srbije, ali da ga čudi što mu novinari ne vjeruju da se to zaista dogodilo.

"Neverovatno je da sumnjate da se to dogodilo, ali efekat je sasvim solidan, i da se događaj nije desio", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, navodeći da je reagovalo skupštinsko obezbjeđenje koje se "rvalo sa njim".

On je istakao da je članovima hrvatske delegacije, koji su bili u predvorju zgrade parlamenta, rekao da im je pocijepao "ustašku zastavu", nakon čega su se članovi hrvatske delegacije "zabezeknuli i ustuknuli, ali su valjda izgubili pamćenje".

"Ako smo sve izmislili, čemu galama protiv nas? Ko je izmislio, pa budale nasele? E, to bi bilo izvanredno da je to tako, ali nismo izmislili. Ima li ijedan novinar da mi veruje? Niko. E, ovo je novinarska zavera", naglasio je Šešelj.

On je rekao da se može rugati hrvatskoj zastavi jer je pod njom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu, protjerano više od 300.000 Srba iz Hrvatske i pobijeno više hiljada srpske djece, žena i staraca.

"Zato ćemo i dalje pljuvati, gaziti, paliti tu zastavu jer je to zastava hrvatske ustaške države", poručio je Šešelj.

Šešelj ističe da su svi časni Srbi i patriote podržali njegov čin gaženja "ustaške zastave", a da se u Srbiji "digla kuka i motika" zbog toga, te da su reagovali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ana Brnabić.

On je sarkastično prokomentarisao da su ovim činom srpski radikali ubrzali dinamiku srpsko-hrvatskih odnosa i da će se truditi da ti odnosi budu još dinamičniji.

Šešelj napominje da je već spaljivao hrvatske zastave i da ne preza od takvog čina, te da se hrvatska delegacija ne bi vratila u Zagreb da se to nije dogodilo.

"Nećemo priznati hrvatsku ustašku državu sve dok traje okupacija Republike Srpske Krajine. Dabogda nam se osušula desnica ruka, ako zaboravimo ikada Republiku Srpsku Krajinu", istakao je Šešelj, navodeći da su se ovim riječima zakleli svi bivši i sadašnji radikali.

Govoreći o tome da Hrvatska traži ratnu odštetu od Srbije, Šešelj je naglasio da "na svijetu nema pokvarenijeg naroda od Hrvata", te negirao da su Hrvati potjerani iz Srbije, odnosno Hrtkovaca, gdje mu je za podstrekavanje progona haški Mehanizam izrekao 10 godina zatvora.

"Nije tačno da je ijedan Hrvat proteran iz Srbije. Lažu Hag i presuda, dokazaću da niko nije nikada proteran", kaže Šešelj.

On je potvrdio da će 6. maja u Hrtkovcima radikali održati đurđevdanski radikalski uranak i da će taj događaj proteći mirno.

Šešelj je rekao da njemu niko ne može da oduzme poslanički mandat zbog haške presude i da u presudi nigdje ne piše da je ratni zločinac, te da se oduzimanje mandata odnosi na onog ko tek treba da odleži kaznu zatvora, a da je on svoju odležao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana