SNS i opozicija uoči izbora u Beogradu na sedam odsto razlike

Agencija
SNS i opozicija uoči izbora u Beogradu na sedam odsto razlike

Beograd - Kada bi u nedjelju bili održani izbori u Beogradu, lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" pobijedila bi sa 40,4 odsto glasova.

Ukupan broj glasova opozicije bio bi na 40 odsto.

Prema istraživanju agencije Faktor plus, na drugom mjestu bila bi lista Dragana Đilasa sa 16,6 odsto, dok bi treća bila lista grupe građana Aleksandra Šapića sa 11,1 odsto glasova birača.

Slijede lista DS-NS-SDS Dragana Šutanovca sa 7,2 odsto, SPS-JS ima 6,6 odsto, lista Dveri i DJB 5,2 odsto, dok ostale liste ne bi prešle cenzus.

U telefonskom istraživanju sprovedenom od 23. do 29. januara na izbore bi izašlo 49 odsto anketiranih, 31 odsto neće izaći na birališta, dok 20 odsto ne zna ili nema stav.

Na pitanje koga bi podržali da se u nedjelju održavaju parlamentarni izbori, SNS je dobio natpolovičnu većinu - 53,1 odsto.

Iza naprednjaka su SPS sa 10 odsto i DS sa 6,9 odsto, i to su jedine stranke koje bi prešle cenzus.

Na pitanje da li je, nakon posljednjih dešavanja na Kosovu, ugrožena bezbjednost u zemlji, 40 odsto odgovara sa "ne" zbog toga što je Vojska Srbije u posljednje vrijeme pokazala da građani mogu biti mirni, još 38 odsto kaže "ne" i da nema razloga za brigu, dok se 22 odsto ispitanika boji.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd predala je juče Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu sa 80 kandidata za odbornike pod nazivom "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad, Naš grad - Ksenija Radovanović".

Radovanovićeva je kazala da je to prvi korak vraćanja Beograda u "ruke građana", da građani odlučuju kako će on izgledati i da bude grad za sve građane i ljude koji ga vole.

Prvi na listi Dobrica Veselinović naveo je da smatraju da je njihova lista drugačija od ostalih i vjerovatno jedina koja je napravljena po modelu naizmjeničnog smjenjivanja muškaraca i žena na listi. Nakon predaje liste okačili su zastavu sa žutom patkom ispred Gradske uprave i najavili su da će u toku dana okačiti još sedam takvih po Beogradu.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana