СНС и опозиција уочи избора у Београду на седам одсто разлике

Агенција
СНС и опозиција уочи избора у Београду на седам одсто разлике

Београд - Када би у недјељу били одржани избори у Београду, листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" побиједила би са 40,4 одсто гласова.

Укупан број гласова опозиције био би на 40 одсто.

Према истраживању агенције Фактор плус, на другом мјесту била би листа Драгана Ђиласа са 16,6 одсто, док би трећа била листа групе грађана Александра Шапића са 11,1 одсто гласова бирача.

Слиједе листа ДС-НС-СДС Драгана Шутановца са 7,2 одсто, СПС-ЈС има 6,6 одсто, листа Двери и ДЈБ 5,2 одсто, док остале листе не би прешле цензус.

У телефонском истраживању спроведеном од 23. до 29. јануара на изборе би изашло 49 одсто анкетираних, 31 одсто неће изаћи на биралишта, док 20 одсто не зна или нема став.

На питање кога би подржали да се у недјељу одржавају парламентарни избори, СНС је добио натполовичну већину - 53,1 одсто.

Иза напредњака су СПС са 10 одсто и ДС са 6,9 одсто, и то су једине странке које би прешле цензус.

На питање да ли је, након посљедњих дешавања на Косову, угрожена безбједност у земљи, 40 одсто одговара са "не" због тога што је Војска Србије у посљедње вријеме показала да грађани могу бити мирни, још 38 одсто каже "не" и да нема разлога за бригу, док се 22 одсто испитаника боји.

Иницијатива Не да(ви)мо Београд предала је јуче Градској изборној комисији изборну листу са 80 кандидата за одборнике под називом "Иницијатива Не давимо Београд - Жута патка - Чији град, Наш град - Ксенија Радовановић".

Радовановићева је казала да је то први корак враћања Београда у "руке грађана", да грађани одлучују како ће он изгледати и да буде град за све грађане и људе који га воле.

Први на листи Добрица Веселиновић навео је да сматрају да је њихова листа другачија од осталих и вјероватно једина која је направљена по моделу наизмјеничног смјењивања мушкараца и жена на листи. Након предаје листе окачили су заставу са жутом патком испред Градске управе и најавили су да ће у току дана окачити још седам таквих по Београду.

Избори у Београду биће одржани 4. марта. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана