Резерве лијекова и санитетског материјала за највише девет дана

Срна
Резерве лијекова и санитетског материјала за највише девет дана

Косовска Митровица - Директор Здравственог центра у сјеверној Косовској Митровици Милан Ивановић изјавио је Срни да су резерве лијекова и санитетског материјала у болници у сјеверном дијелу града довољне за највише девет дана, те да ће пацијенти, којима је потребна интервеција, бити пребацивани у најближи здравствени центар у централној Србији.

Ивановић је истакао да здравственим установама на Косову пријети хуманитарна катастрофа ако се настави блокада допремања лијекова, те да је српском народу на Косову угрожена и егзистенција и здравствено стање.


“Резерве лекова и санитетског материјала посебно кисеоника, цитостатика, анестетика и аналгетика довољне су за највише девет дана”, рекао је Ивановић.

Према његовим ријечима, на љекарима и медицинском особљу је да прилагоде рад новоствореним условима који упућују на закључак да је на дјелу ординарани пример етничког чишћења Космета од Срба.

Ивановић је нагласио да забрињава то што нема рекације међународне заједнице и људи који се баве здарвственом заштитом.

“Сваки хуманитарац и сваки нормалан човек је свестан да се у ситуацијама потпуне изолације и под утицајем перманентне несигурности повећава број пацијената на психо основи”, објаснио је Ивановић.

Он је додао да ће ћутањем међународне заједнице додатно врши пресија на људе који живе у изолацији без слободе кретања.

Ивановић сматра да је блокада административних прелаза и забрана увоза хране и лијекова из Србије и БиХ дио плана о заокруживању косовске независности који није осмишљен у Приштини, већ су га осмислили ментори са Запада.

“Срећа је да су државне институције спремне да помогну да се старају о сваком Србину на Косову и Метохији”, оцијенио је Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана