Putin stigao u Beograd

Glas Srpske
Putin stigao u Beograd

BEOGRAD - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je danas u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu, gdje je njegov avion sletio u 13.05 sati, dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ruskom predsedniku je priređen svečani doček, uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije. Kroz vazdušni prostor Srbije, avion ruskog predsjednika pratili su avioni Vojske Srbije, Mig 29.

 

Na aerodromu su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i srpski u Rusiji Slavenko Terzić. Prethodno je na aerodrom sletio avion sa ruskim privrednicima, iz više od 40 kompanija.

 

Domaćin u Beogradu biće mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a tokom ove posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Nakon dočeka na aerodromu Vučić i Putin, zajedno su se sa Putinovim automobilom, uputili ka Beogradu, što je ostavilo mogućnost da već tokom vožnje, u četiri oka, obave prve razgovore.

Oni će kasnije, pored zvaničnih razgovora u užem, a potom i u širem sastavu, tokom posjete, imati unapred planiranih 15 minuta razgovora nasamo.

Predsjednička kolona napustila je aerodrom Nikola Tesla i uputila se ka Groblju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana