Приштина упутила одговор Београду о случају Ивановић

B92
Приштина упутила одговор Београду о случају Ивановић

Београд - Косовско министарство правде је упутило одговор Министарству правде Србије у вези са случајем убиства Оливера Ивановића.

Како се наводи у саопштењу МПС, Одјељење за тешка кривична дјела Основног тужилаштва у Косовској Митровици изразило је спремност да београдском Тужилаштву за организовани криминал пружи све податке са којима буде располагало како би се на координирани начин спровела истрага поводом убиства Ивановића и како би се што прије открили починиоци тог кривичног дјела.

Одговор косовског министарства је достављен преко Еулекса, наводи се у саопштењу Министарства правде Србије.

Такође, у одговору се наводи да ће извјештај са увиђаја, као и остали прикупљени подаци, бити хитно достављени Тужилаштву за организовани криминал након што исти буду сачињени.

Поред тога, Тужилаштву за организовани криминал је упућен и захтјев за правну сарадњу поводом пружања информација у вези са запаљеним возилом које је открила истражна јединица Основног тужилаштва у Митровици.

Како се наводи, Министарство правде ће наведени захтјев прослиједити Тужилаштву за организовани криминал на даље поступање.

Тужилаштво: Добили смо захтјев за сарадњу са тужилаштвом из КМ

Тужилаштво за организовани криминал потврдило је да је добило захтјев Основног тужилаштва у Косовској Митровици за узајамну правну помоћ у циљу провјере одређених података и околности које могу бити од значаја за даље вођење истраге у вези са убиством Оливера Ивановића, саопштено је из тузилаштва.

Овај захтјев се односи на пружање информација у вези запаљеног возила које је открила истражна јединица Основног тужилаштва у Косовској Митровици након убиства Ивановића, а за које се сумња да су користили починиоци у тренутку извршења кривичног дјела.

Тужилаштво за органзиовани криминал је указало и да му је преко мисије Еулекс и Министарства правде Србије достављен и акт Основног тужилаштва у Косовској Митровици, којим изражена спремност да му пружи све податке и информације којима ће располагати, како би се координирано спровела истрага у кривичном поступку и открило поцинилац кривичног дјела.

Тужилаштво за органзивани криминал је након убиства Ивановића истог дана покренуло предистражни поступак и дало налоге БИА и МУП-у да прикупе потребне информације и обавијештења поводом кривичног дјела тероризам а у правцу расвјетљавања Ивановићевог убиства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана