Попио четири литре ракије на слави, па претукао домаћине и полицајце

novosti.rs
Попио четири литре ракије на слави, па претукао домаћине и полицајце

Београд - Крсна слава Свети Јован пресјела је домаћину Ђ. Ј. (56) и његовом сину Д. Ј. (26), које је, послије четири литре попијеног алкохола, како се сумња, претукао кум М. М. (26), а потом је наводно насрнуо физички и на полицајце који су дошли да га хапсе!

Како сазнају Вечерње новости, М. М. је дошао код кумова кући, у Јакову, у недјељу, у поподневним сатима, на славу и ручак. Кумови су се неко вријеме лијепо слагали, али, према незваничним информацијама, након попијене четири литре ракије, дошло је до свађе, а онда и до туче. М. М. се сумњичи да је најприје претукао старог кума и домаћина, а онда и његовог сина Д. Ј, који се од батина наводно – онесвјестио.

О инциденту је одмах обавјештена полиција, чији су службеници из ПС Сурчин, дошли у Јаково на интервенцију. Међутим, М. М. се није смиривао, опирао се хапшењу и чак је наводно и физички насрнуо на полицајце. Једног од њих, како се сумња, М. П. ударио је у стомак и у главу, а другог, Д. Л. у предјелу шаке.

Ипак, М. М. је некако савладан и смјештен у полицијско возило. Међутим, он се и даље опирао, а приликом довођења до полицијске станице оштетио је и унутрашњост службеног полицијског возила. На крају је, ипак, савладан и одређено му је полицијско задржавање. Након тога је приведен на саслушање у Треће основно јавно тужилаштво у Београду.

Како се сазнаје, М. М. је у понедјељак – увелико отрокежњен, изнио одбрану пред надлежним тужилаштвом. Тврди да се “баш ничега не сјећа”, да “није вичан пићу”, али да је био “много пијан”. Како је испричао, наводно, учинило му се једног тренутка да ће домаћини напасти неког госта на слави, па је хтио да га – брани. Тврди да му је жао због свега што се догодило, а нарочито кумова, које како каже, много воли и поштује.

М. М. је након саслушања пуштен да се брани са слободе, јер никада раније није осуђиван, нити слови за инцидентног младића. На терет му се ставља напад на полицајце, наношење тешких тјелесних повреда и оштећење туђих ствари, због чега би, могао да “заради” и робију.

Истрага се наставља, а у наредном периоду биће саслушани оштећени домаћини, свједоци са славе, а наложено је и вјештачење осумњиченог.

Полицајци на кућном лијечењу

Двојица полицајаца на које је М. М. физички насрнуо су, послије инцидента, превезени возилом Хитне помоћи у Ургентни центар, гдје су им констатоване лаке тјелесне повреде. С друге стране, домаћин славе и његов син, прошли су много горе. Задобили су тешке повреде у виду фрактуре главе, односно вилице. Ипак, у инциденту нико није животно угрожен и сви су пуштени на кућно лијечење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана