Peti bataljon Vojne policije izveo protivterorističku vježbu

Srna
Peti bataljon Vojne policije izveo protivterorističku vježbu

Beograd - Na poligonu “Orešac” kod Vršca više od 150 pripadnika Petog bataljona Vojne policije izvelo je protivterorističku vježbu u okviru velike vojne vježbe “Vek pobednika 1918-2018”, koja se izvodi na deset lokacija širom Srbije.

Prikazana je operacija zauzimanja linije šire blokade, pretrage terena, okruženja terorističke grupe, napada na terorističku grupu i potjere za odbjeglim teroristima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U vježbi su učestvovale jedinice na borbenim vozilima Vojne policije M-86 sa kojih su nišandžije dejstvovale iz mitraljeza M-86.

Dejstvovali su snajperski parovi, strelci sa automatskim puškama 5,56 milimetara M-21, automatima “Helker i Koh” 9 milimetara MP5 i pištoljima CZ-99 9 milimetara, a prkazano je i dejstvo ručnih raketnih bacača 64 mm M80.

Tokom demonstracije obučenosti prikazan je i rad na kontrolnom punktu, način na koji se vrši zaustavljanje vozila s trakom za zaustavljanje, rad službenih pasa na savlađivanju terorista, kao i protivdiverzantske ekipe na protivdiverzionom pregledu vozila upotrebom službenih pasa i zaštitne opreme.

U okviru vježbe, tim za uviđaj, koji čine kriminalistički tehničar i referent za suzbijanje kriminaliteta izvršili su uviđaj lica mjesta.

U Srbiji se danas održava velika vojna vježba sa bojevim gađanjem pod nazivom “Vek pobednika 1918-2018”, kojom se obilježava 100 godina od pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regionu u kojoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema i vazduhoplova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana