Пети батаљон Војне полиције извео противтерористичку вјежбу

Срна
Пети батаљон Војне полиције извео противтерористичку вјежбу

Београд - На полигону “Орешац” код Вршца више од 150 припадника Петог батаљона Војне полиције извело је противтерористичку вјежбу у оквиру велике војне вјежбе “Век победника 1918-2018”, која се изводи на десет локација широм Србије.

Приказана је операција заузимања линије шире блокаде, претраге терена, окружења терористичке групе, напада на терористичку групу и потјере за одбјеглим терористима, саопштило је Министарство одбране Србије.

У вјежби су учествовале јединице на борбеним возилима Војне полиције М-86 са којих су нишанџије дејствовале из митраљеза М-86.

Дејствовали су снајперски парови, стрелци са аутоматским пушкама 5,56 милиметара М-21, аутоматима “Хелкер и Кох” 9 милиметара МП5 и пиштољима ЦЗ-99 9 милиметара, а прказано је и дејство ручних ракетних бацача 64 мм М80.

Током демонстрације обучености приказан је и рад на контролном пункту, начин на који се врши заустављање возила с траком за заустављање, рад службених паса на савлађивању терориста, као и противдиверзантске екипе на противдиверзионом прегледу возила употребом службених паса и заштитне опреме.

У оквиру вјежбе, тим за увиђај, који чине криминалистички техничар и референт за сузбијање криминалитета извршили су увиђај лица мјеста.

У Србији се данас одржава велика војна вјежба са бојевим гађањем под називом “Век победника 1918-2018”, којом се обиљежава 100 година од побједе у Првом свјетском рату.

Ријеч је о једној од највећих војних вјежби у региону у којој учествује око 8.000 припадника Војске Србије са око 645 борбених система и ваздухоплова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана