Na protest u Vukovaru došli sa ustaškim obilježjima

Srna
Na protest u Vukovaru došli sa ustaškim obilježjima

Vukovar - Neki od učesnika današnjeg protesta u Vukovaru protiv hrvatskih vlasti zbog neprocesuiranja ratnih zločina pojavili su se sa kapama sa ustaškim obilježjima, prenosi portal “index.hr”.

Protest se održava na inicijativu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, a organizatori očekuju dolazak oko 20.000 ljudi.

U Vukovar su počeli da pristižu autobusi iz svih krajeva Hrvatske, a neki od učesnika nose hrvatske i zastave vladajućeg HDZ-a, kao i transparente sa slikom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Jedan od organizatora protesta Tomislav Josić rekao da političke parole nisu poželjne i da će se odmah reagovati na provokacije.

On kaže da ovo nije protest protiv Plenkovića, nego protiv svih premijera do sada koji “nisu htjeli da izvuku stvari ispod tepiha i nešto naprave”.

Josić tvrdi da su osumnjičeni za ratne zločine “zaštićeni kao medvedi u zoološkom vrtu”, te dodao da bi Hrvati više nego Srbi trebalo da se brinu za svoju bezbjednost u Vukovaru, jer su Srbi činili ratne zločine.

Vukovarska policija očekuje da će protest proteći u mirnoj atmosferi.

Penava je prije više od mjesec dana pozvao građane na protest zbog nezadovoljstva radom hrvatskih institucija u procesuiranju ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i u ostalim dijelovima Hrvatske koji su bili pogođeni ratom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana