Младић из Србије настрадао у експлозији цистерне на ауто-путу у Тексасу

 Младић из Србије настрадао у експлозији цистерне на ауто-путу у Тексасу 24.05.2018 17:54 | blic.rs

Београђанин Немања Спасић (30) погинуо је јуче у трагичној несрећи на ауто-путу док је на послу у Тексасу возио камион, сазнаје "Блиц".

Ова саобраћајна несрећа догодила се 23. маја у један сат послије поноћи по америчком времену.

До ње је дошло када се "олд тајмер" са локалног пута прикључио на ауто - пут и почео да вози у супротној траци и иде директно у сусрет "доџу". Према нашим сазнањима, "доџ" је само пуком срећом избјегао директан судар, а возач "олд тајмера" наставио је да вози у супротној траци. и иде директно ка цистерни која се кретала ка њему.

Након што је возач цистерне угледао помахниталог возача "олд тајмера" покушао је да га избјегне, међутим изгубио је контролу над возилом, пробио заштитну банкину и ушао у други смјер. Тада је директно налетио на Немању који је возио камион у својој траци, а који није могао да га избјегне. Сударили су се, а секунд касније дошло је до снажне екплозије цистерне. И Немања, као и возач који је налетеи на њега погинули су на лицу мјеста.

Како "Блиц" сазнаје од Немањиних блиских пријатеља, он је рођен у Београду, а у Америку је отишао прије неколико година да живи "амерички сан".

- Имао је велико срце и није желео ништа друго, него да се брине о својој породици у Србији. Неуморно је возио да би могао да пошаље новац својим родитељима како би живели што боље. У Америци је упознао и своју жену где су живели заједно на Флориди - причају његови пријатељи.

Како кажу, Немањина породица нема новца да плати враћање његовог тијела из Тексаса, прво на Флориду па у Србију, па су на сајту "GоFundMe" покренули хуманитарну акцију прикупљања новца за породицу Спасић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица