Милена Ивановић дала изјаву Тужилаштву о убиству

Агенција
Милена Ивановић дала изјаву Тужилаштву о убиству

Београд - Супруга убијеног Оливера, Милена Ивановић била је у Специјаном тужилаштву за организовани криминал како би дала изјаву поводом убиства, сазнаје Прва ТВ.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици, испред канцеларије своје грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда". Према подацима са обдукције, Ивановић је погођен са шест метака из "дуге деветке", а недалеко од мјеста убиства пронађено је запаљено возило.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је одмах да је убиство Оливера Ивановића терористички акт и да ће се Србија према том акту тако и односити, као и да Србија захтијева да учествује у истрази убиства Ивановића, али су касније приштински званичници одбацили ту могућност, наводећи да ће само размјењивати информације о случају са српском страном.

Ивановић је раније изјавио да се плаши могућег атентата, док је за "Време" изјавио да на Косову постоји невјероватан осјећај угрожености и страха код народа. Како је навео, "људи се не боје Албанаца, него Срба, локалних кабадахија и криминалаца који се возе у џиповима без таблица, а полиција не реагује". Осим тога, Ивановићева супруга је након убиства изјавила да се "зна ко је то урадио".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана