Лешић тврди: Тито сахрањен у мом дворишту

О2
Лешић тврди: Тито сахрањен у мом дворишту

Београд - Наслиједник можда и најбогатијег Србина уочи Другог свјетског рата каже за О2 да је здање у Ужичкој у коме се данас налази Кућа цвијећа његово.

Међутим, како каже, није му враћено, јер је Закон неправедан. У Агенцији за реституцију кажу: Кућа цвијећа неће бити враћена.

Умјесто и послие Тита...Тито, ова прича почиње са: и прије Тита...Милош Савчић.

Питали смо праунука шта би било са кућом цвијећа да му се врати?

"Ја не знам није нормално да се људи сахрањују у туђем дворишту", каже Владимир Лешић, праунуку Милоша Савчића, Удружење српска лига.

"Као и сви остали ми знамо то је велики предмет оно што је нереално то је враћање Куће цвећа, то се неће догодити то су спекулације и медијска наклапања", рекао је директор Агенције за реституцију, Страхиња Секулић.

Савчићевог потомка неки из шале, питање колико неслане, зову српски Рокфелер. Владимир пита ко кочи, зашто се имовина не враћа и поручује: Закон о реституцији је дискриминишући.

Иницијатива за оцијену уставности тог закона већ је поднијета Уставном суду, тренутно се тражи 25 посланика који ће својим потписом иницијативу претворити у приједлог и тако убрзати процес оцијене уставности.

"Оно што ми предлажемо јесте нека врсте супституције сва она имовина која се не рационално користи, и може сумњивим приватизацијама да заврши у ко зна чијим рукама треба да се врати власницима", рекао је испред Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић.

Хоће ли и кућа цвијећа бити предмет обештећења? Не зна се. Прича каже да је Тито бацио око на здање у Ужичкој још средином тридесетих година прошлог вијека, а неки су га тада чули да је рекао Е овдје ћу живјети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана