Kurir klevetao Bebu Popovića

Glas Srpske
Kurir klevetao Bebu Popovića

BEOGRAD - List "Kurir" i nekadašnji glavni urednik tog lista Đuro Biblija, izgubili su sudski proces protiv Vladimira - Bebe Popovića.

Kako je saopšteno iz kancelarije koja je zastupala Vladimira Popovića, bivšeg šefa Biroa za komunikacije u vladi Zorana Đinđića, Đuro Bilbija na sudu je tvrdio da nikada nije bio urednik "Kurira". I pored toga, sud je novčano kaznio list "Kurir" i Đuru Bilbiju i zabranio im da ubuduće povređuju prava ličnosti Vladimira Popovića.

Bilbija, nekadašnji glavni i odgovorni urednik lista "Kurir" i izdavač ovog lista, preduzeće "Kurir NET", dužni su da tužiocu Vladimiru Popoviću isplate na ime nematerijalne štete iznos od 300.000 dinara (preko šest hiljada maraka) uključujući zateznu kamatu, saopšteno je.

- Takođe, Prvi opštinski sud je pod pretnjom plaćanja novčane kazne, zabranio tuženima, Đuri Bilbiji i listu "Kurir" da ubuduće povređuju prava ličnosti Vladimira Popovića - saopštava Popovićev advokat Ante Bošković.

- Vladimir Popović je tužio Đuru Bilbiju i preduzeće 'Kurir NET' jer su 31. marta 2008, tokom predizborne kampanje za republičke izbore, u listu 'Kurir' objavili tekst pod naslovom 'Logistička podrška', u kojem se u prepoznatljivom stilu ovog lista, iznose najteže klevete na račun Popovića, uz monstruozne laži da je on naredio nekakvu sječu drveća u dvorištu Vlade Srbije, neposredno pred ubistvo premijera Đinđića, kako bi snajperista lakše mogao da izvrši atentat - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana