Kragujevac: Brat Radovana Karadžića osuđen na dve godine

Agencije
Kragujevac: Brat Radovana Karadžića osuđen na dve godine

Kragujevac - Viši sud u Kragujevcu osudio je u ponovljenom postupku Luku Karadžića na dvogodišnju kaznu zatvora, saznaje Beta u tom sudu.

Osim toga, Karadžiću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dvije godine

Protiv Luke Karadžića, rođenog brata nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, vodio se sudski postupak zbog saobraćane nesreće koja se dogodila 14. jula 2005. godine na magistralnom putu Kragujevac - Mali Požarevac, u kojoj je smrtno nastradala djevojka B. R. iz Banje.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović je rekla da je Luka Karadžić okrivljen za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Karadžiću je suđeno u ponovljenom postupku pošto je Vrhovni kasacioni sud 2013. godine ukinuo presudu Višeg i Apelacionog suda u Kragujevcu, prihvatajući zahtjev za zaštitu zakonitosti Republičkog javnog tužioca i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Luki Karadžiću je prvom presudom Višeg suda bila određena zatvorska kazna u trajanju od dvije godine i šest meseci, kao i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana