Južnoafrički mediji: Ko je muškarac ubijen u Beogradu?

Tanjug
Južnoafrički mediji: Ko je muškarac ubijen u Beogradu?

Kejptaun - Južnoafrički sajt “Njuz 24” tvrdi da je muškarac koji je ubijena na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama Džejkoba Zume.

Takođe, kako se navodi, on je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, tvrde, hara podzemljem u Južnoj Africi.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa “The Presidnet's Keepers”, koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je bivši predsjednik Zuma navodno bio umješan.

“Njuz 24” navodi i da se ime muškarca ubijenog u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahtjeva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji “ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja “The Presidnet's Keepers”,.

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

“To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi”, rekao je tada Kinear.

Dio snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahtjeva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Ranije u nedjelju, beogradski mediji su prenijeli da je muškarac star oko 50 godina, na koga je oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Tanjugu je prethodno u MUP-u rečeno da se pucnjava dogodila oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5, nakon čega je povređeni još uvijek davao znake života.

Kako navodi B92 ubijeni je rođen u Johanezburgu i njegova likvidacija dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana