Јутарњи: Колинда не долази у Србију, слиједи захлађење односа

Танјуг
Јутарњи: Колинда не долази у Србију, слиједи захлађење односа

Загреб - Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић неће доћи у званичну посјету Србији, након што је предсједник Србије упоредио Хрватску и Хитлерову Њемачку, пише загребачки Јутарњи лист и “најављује” дубоко захлађење односа са Србијом.

“Након посљедњег иступа Александра Вучића, који је упоредио Хрватску и Хитлерову Њемачку, немогуће је чак и размишљати о интензивирању односа између наших држава”, преноси лист, позивајући се на изворе из државног врха.

Како је извор рекао, слиједи “дубоко захлађење односа са Србијом на неодређено вријеме”.

“То, рецимо, значи да нема говора о посјети предсједнице Колинде Грабар-Китаровић Србији, иако постоји позив предсједника Вучића. Исто тако, неко вријеме не треба очекивати ни сусрете виших владиних званичника Хрватске и Србије”, навео је извор.

Он је оценио и да је Вучић својом изјавом популистички заоштрио ситуацију.

“Српско вођство је страховито узрујала присутност Израела и САД на обиљежавању Олује, јер власти у Београду већ дуго увјеравају тамошњу јавност како Србија има све више савезника. Онда виде израелске пилоте изнад Книна, и свима је јасно да то није истина, него је Хрватска у пуно бољој позицији. Осим тога, Вучић има големи интерни проблем, а то је признање Косова па купује српску јавност оваквим националистичким иступима”, оцијенио је неименовани званичник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана