Један осуђен по хитном поступку због упада у РТС, више приведених

Агенције
Један осуђен по хитном поступку због упада у РТС, више приведених

Београд - Прекршајни суд у Београду изрекао је казну до 30 дана затвора 19-годишњем младићу због кршења Закона о јавном реду и миру у вези са синоћним упадом у зграду РТС-а.

Предсједник Прекршајног суда Милан Мариновић рекао је Тањугу да је младих осуђен по хитном поступку због прекршаја “дрско и безобзирано понашање извршено у групи”.

“Он ће одмах бити упућен у затвор на извршење казне, јер жалба на ову одлуку не одлаже извршење, али свакако има право да се жали”, додао је Мариновић.

Напоменуо је да су још четири особе приведен Прекршајном суду и да до краја дана суд треба да донесе одлуке и о њиховим случајевима.

Више приведених

Припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали су и привели више особа због сумње да су извршиле више различитих кривичних дјела и прекршаја током синоћњег насилног упада присталица опозиционог Савеза за Србију у зграду Радио-телевизије Србије и током данашњег скупа испред зграде Предсједништва Србије.

Због сумње да су синоћ унијели моторну тестеру у зграду РТС-а и махали њом пред запосленима у овој медијској кући, приведени су М.Ч. (42) и М.П. (43), саопштио је МУП.

Полиција је привела и У.С. (25) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду Радио-телевизије Србије.

Такође, због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (35), В. Ј. (43) и М.М. (23. Они се сумњиче да су синоћ, у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанијели им више удараца.

Приведен је и С.С. (27) који је, како се сумња, данас на углу лица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника.

О свему су обавијештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје, навео је МУП у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана