“Ивановића је убила петочлана група”

Агенције
“Ивановића је убила петочлана група”

Специјално тужилаштво Косова је донијело одлуку о проширењу истраге о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

То је учињено након информација које је добило од једне стране обавјештајне агенције. Специјални тужилац Суљ Хоџа изјавио је да ће се извјештај и слике које су добијене бити дио предмета истраге убиства Ивановића, преноси РТК.

“Ми ћемо радити са истражиоцима и ове слике и имена ће бити дио предмета”, казао је Суља. Пет особа су дио извјештаја једне стране обавијештајне агенције који говори о убиству Оливера Ивановића

. У извјештају се истиче да се група која је убила Ивановића састојала од “пет особа који су повезани са Вождовачким кланом и које су ангажовале српске тајне службе”.

Полиција Косова са своје стране у сарадњи са правосудним органима предузима све потребне истражне радње.

У извјештају стране обавештајне агенције се истиче да је Милан Радоичић дао налоге за брисање неких трагова и чињеница

. “Екипа је била смјештена у хотелу Оцтан у Лешку и ту је боравила мјесец дана прије убиства (Ивановића). Током овог периода чланови групе су често одлазили у Митровицу. Виђени су у бијелом ренџ роверу и чак су у Звечану заустављени од стране полиције због прекорачења брзине. Возило је припадало браћи Вуловић и било је београдских регистарских таблица БГ -788-ГН”, наводи се у извјештају. Од екипе која га је зауставила је затражено да избрише све податке о случају, како је и поступљено, каже се у извјештају.

Након убиства Ивановића 16. јануара 2018. године група се, према извјештају подијелила у двије групе. Прва је полетјела са београдског, а друга са приштинског аеродрома.

Њихова дестинација у наредна два мјесеца је био Тајланд. У групи која је полетјела из Београда су били Јоца и Бојана, док је преко приштинског аеродрома отишао Пеђа или Предраг. Предраг или Пеђа је према извјештају лице које је убило полицајца у Србији, али је на интервенцију БИА ослобођено затвора. Пеђа се развео од супруге Ирене Драгојевић.

Са приштинског аеродрома су отишли и Милош и Барбара Сегетин. Све трошкове боравка екипе у мотелу Оцтан у Лешку је преузео Срђан Вуловић под надимком Гене.

Он је послије убиства Ивановића има здравствених проблеме и био је смјештен у болници. Поводом убиства Оливера Ивановича, Полиција Косова је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковићу коју су у притвору и осумњичени за кривично дјело тешког убиства и откривања службене тајне. У вези са убиством Ивановића Полиција Косова је издала потјерницу и за потпредсједником Српске листе Миланом Радоичићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана