Ivanović ubijen sa šest metaka iz duge devetke

Agencije
Ivanović ubijen sa šest metaka iz duge devetke

Beograd - Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović jutros ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", rekao je Tanjugu direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržlaa u tijelu. Povrede su u predjielu gonjeg jdela grudnog koša", precizirao je Ivanović nakon obdukicje koja je trajala oko četiri sata.

Prema njegovim riječima, hici su povrijedili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru, usljed čega je došlo do trenutnog iskrvarenja.

Direktor bolnice je dodao je tijelo ubijenog Ivanovića nakon obdukcije preuzela porodica.

Na čelu tima obducenata bila je obducent Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a prisustvovali su joj i predstavnici Euleksa i predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Prištine.

Nakon obdukcije tijelo ubijenog Ivanovića odnijeto je u njegov porodični dom, a u srijedu će biti transportovano za Beograd, gdje će biti sahranjen, na Novom Groblju.

On je u utorak ujutro upucan prilikom dolaska u stranačke prostorije u Kosovskoj Mitrovici, oko 8:15.

Policija ima informacije o vlasniku automobila

Kosovska policija ima informaciju o vlasniku automobila kojim je pobjeglo lice koje je u utorak ujutro izvršilo atentat na predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, rekao je direktor Kosovske policijske službe Špend Mađuni."Imamo dovoljno informacija da pronađeno vlasnika automobila", rekao je Mađuni, koji nije želio da saopšti više detalja da, kako kaže, ne bi ugrozio istragu koja se intenzivno vodi.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini rekao da automobil nije imao registarske tablice, ali da je policija uspjela da dobije informacije potrebne za utvrđivanje porijekla vozila i identifikuje njegovog vlasnika.

Šef operative Kosovske policijske službe za region Sjever Kosova Željko Bojić izjavio je ranije u utorak da su na mjestu ubistva Ivanovića pronađeni dokazi koji će policiji pomoći u rasvjetljavanju slučaja.

U Kosovskoj Mitrovici je situacija mirna, a veliki broj građana prislužuje svijeće na mjestu ubistva i odaje počast jednom od najuticajnijih Srba sa sjevera Kosova.


Direktor KP: Formirana specijalna jedinica za istragu ubistva

Direktor kosovske policije Špend Mađuni izjavio je da je formirana specijalna jedinica koja se bavi istragom ubistva Olivera Ivanovića, kao i da će policija uraditi sve što može kako bi se rasvjetlio ovaj slučaj.

Dodao je da policija ima informacije u čijem je vlasništvu u određenom periodu bilo zapaljeno vozilo, pronađeno nakon ubistva, preneo je Radio slobodna Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana