Hrtkovci: Blokada, ulaz samo uz dokaz, Šešelj u Jarku FOTO

B92
Hrtkovci: Blokada, ulaz samo uz dokaz, Šešelj u Jarku FOTO

Beograd - U selu Hrtkovci najavljen dolazak simpatizera i funkcioneri političkih stranaka, iako je MUP zabranilo okupljanje zbog mogućeg ugrožavanja bezbjednosti građana.

 

Prilazi Hrtkovcima su zatvoreni, a pripadnici policije preusmjeravaju putnike na obilaznice, dok je ulazak u selo omogućen samo mještanima uz ličnu kartu kao dokaz o mjestu prebivališta.

Svi prilazi selu su blokirani iz pravca Šapca, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Nikinaca i Rume.

U Jarku se nalaze brojne novinarske ekipe, među kojima ima i novinara hrvatskih medija, a okupljaju se i pripadnici SRS koji nose zastave te stranke. Među njima su i poslanice Vjerica Radeta i Nataša Jovanović, a stigao je i lider SRS Vojislav Šešelj, javlja reporter Prve.

Šešelj je rekao da ih na putu niko nije zaustavljao, da je bilo nešto policije na silasku sa auto-puta ka Jarku i dodao da će još malo sačekati da se prikupe pristalice radikala, pa će se onda obratiti prisutnima.

Stanovnici Hrtkovaca kažu da su zatočenici mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje. Ne razmišljaju o prošlosti već od čega će i kako da žive mirno i složno kao što su živjeli do sada. Problem im je utoliko veći što je danas Đurđevdan, pa im brojni gosti ne mogu doći, zbog zabrane ulaska u selo, javlja RTS.

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je okupljanje u Hrtkovcima povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine.

Kako su naveli predstavnici demokrata, oni će doći kao slobodni građani, dok su iz LDP-a istakli da će “lično sprečiti” skup radikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana