Хртковци: Блокада, улаз само уз доказ, Шешељ у Јарку ФОТО

Б92
Хртковци: Блокада, улаз само уз доказ, Шешељ у Јарку ФОТО

Београд - У селу Хртковци најављен долазак симпатизера и функционери политичких странака, иако је МУП забранило окупљање због могућег угрожавања безбједности грађана.

 

Прилази Хртковцима су затворени, а припадници полиције преусмјеравају путнике на обилазнице, док је улазак у село омогућен само мјештанима уз личну карту као доказ о мјесту пребивалишта.

Сви прилази селу су блокирани из правца Шапца, Сремске Митровице, Пећинаца, Никинаца и Руме.

У Јарку се налазе бројне новинарске екипе, међу којима има и новинара хрватских медија, а окупљају се и припадници СРС који носе заставе те странке. Међу њима су и посланице Вјерица Радета и Наташа Јовановић, а стигао је и лидер СРС Војислав Шешељ, јавља репортер Прве.

Шешељ је рекао да их на путу нико није заустављао, да је било нешто полиције на силаску са ауто-пута ка Јарку и додао да ће још мало сачекати да се прикупе присталице радикала, па ће се онда обратити присутнима.

Становници Хртковаца кажу да су заточеници митинга који је забрањен, а који их не интересује. Не размишљају о прошлости већ од чега ће и како да живе мирно и сложно као што су живјели до сада. Проблем им је утолико већи што је данас Ђурђевдан, па им бројни гости не могу доћи, због забране уласка у село, јавља РТС.

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ најавио је окупљање у Хртковцима поводом 26. годишњице радикалског митинга, након којег су покренута присилна исељавања Хрвата у Војводини 1992. године.

Како су навели представници демократа, они ће доћи као слободни грађани, док су из ЛДП-а истакли да ће “лично спречити” скуп радикала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана