Харадинај: Нема размјене територија, ни корекције границе

Танјуг
Харадинај: Нема размјене територија, ни корекције границе

Приштина - Грађани Косова не треба да брину о могућем споразуму са Србијом, размјени тероторија или корекцији граница, јер до тога неће доћи, изјавио је данас премијер Косова Рамуш Харадинај на конференцији за новинаре послије повратка из посјете САД.

Како преноси РТК на српском језику, Харадинај је рекао да амерички званичници сматрају да Косово треба да остане у актуелним границама.

“Сви су изразили мишљење да је споразум са Србијом о признању Косова неопходан, али не и помјерање граница или размјена територија. Увјеравам вас да немате разлога за бригу, јер идеја о корекцији граница и размјени територија није потекла од САД”, рекао је косовски премијер.

Он је казао да су главне теме његових разговора са званичницима САД биле безбједност, формирање војске Косова, чланство у Интерполу, као и дијалог са Србијом.

“Нагласио сам да је неопходан правно обавезујући споразум (са Србијом), али не преко померања граница или територијалне размјене”.

Харадинај тврди и да су САД “дале благослов” за трансформацију безбједносних снага Војску Косова.

“Такође, могу да додам и то да неће бити одлагања либерализације визног режима на Косову”, казао је Харадинај, који је, поводом посјете Хашима Тачија језеру Газиводе, рекао да Тачи и треба да посјећује свије делове Косова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана