Hapšenja širom Srbije, akcija protiv privrednog kriminala

Agencija
Hapšenja širom Srbije, akcija protiv privrednog kriminala

Beograd - U više akcija protiv finansijskog kriminala i korupcije policija je u saradnji s tužilaštvima i Poreskom policijom uhapsila 16 osoba. Krivične protiv 42 osobe.

Ministrstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da se sumnja da su oni državnom budžetu naneli štetu od oko 800.000 evra.

Među uhapšenima su ovlašćena lica preduzeća "Soko interprodukt" i "Eurosicam plus", odgovorna lica "Ratatouille" iz Pančeva, zanatsko-molerske radnje "Panelan" u Pančevu, agencije "Vision media" i preduzeća "Stojković prevoz plus", kao i vlasnik agencije za ketering "Jelena & White sumpahony ".

Krivične prijave su podnijete protiv policijskog službenika, četiri carinika, odgovornih lica Narodnog univerziteta "Mali Iđoš" u Lovćencu i Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda Melenci", funkcionera Saveta Mesne zajednice "Zlot", vršioca dužnosti odgovornog lica JKP "Higijena Zaječar" i protiv vlasnika i odgovornih lica u više privrednih društava.

Uhapšeni iz Beograda, Pančeva, Kruševca, Bora, Valjeva, Kragujevca, Novog Pazara i Sremske Mitrovice su osumnjičeni da su od 2013. godine počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja, davanja mita, poreske utaje, nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, nedozvoljene proizvodnje i trgovine, pronevjere u privredi, falsifikovanja službene isprave i neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita.

Podsjećamo, MUP je saopštio u utorak da je u više akcija na teritoriji Srbije policija je u saradnji s nadležnim tužilaštvima za nekoliko dana, zarad suzbijanja opšteg kriminala, uhapsila 36 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana