Хан одговорио Тачију: Прво средите криминал, па онда визе

Танјуг
Хан одговорио Тачију: Прво средите криминал, па онда визе

Брисел - Европски комесар за проширење поручио након састанка с Тачијем, да је борба против организованог криминала најбољи начин за либерализацију визног режима.

Јоханес Хан се данас у Бриселу састао са косовским предсједником Хашимом Тачијем, који је на свом Фејсбук профилу написао да је Косово, усвајањем закона о демаркацији са Црном Гором, учинило све што је од њега тражено и да је сада на потезу ЕУ када је ријеч о визној либерализацији.

Владајућа већина је тврдила да је ратификација демаркације посљедњи услов да Приштина добије визну либерализацију.

Опозиционо Самоопредељење тврдило је, међутим да је визна либерализација на "дугом штапу” и да ће, како је рекао, представници власти морати да поведу борбу "сами против себе”, како би се обрачунали за корупцијом и организованим криминалом.

Хан је, наводи се, Тачију рекао да је ратификација демаркације "важан корак за осигурање слободног кретања и европски пут”, али да је неопходно потврдити и борбу против корупције и организованог криминала. Хан је наиме поручио да је борба против организованог криминала најбољи и најбржи начин за либерализацију визног режима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана