Džonson: Svaki dogovor na Balkanu mora biti pravedan

Srna
Džonson: Svaki dogovor na Balkanu mora biti pravedan

Beograd - Američki senator Ron Džonson izjavio je večeras nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da traži da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost, te da svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane i uzeta u obzir budućnost svih.

Džonson je, poslije razgovora sa Vučićem, rekao novinarima da je u Beogradu da se "obavijesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumio ideje i težnje Srbije, dok ide ka miru i prosperitetu".


On je naglasio da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetnijoj budućnosti.

Džonson je istakao da je još prilikom susreta sa Vučićem u Vašingtonu procijenio da je on pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu, što će donijeti dobrobit i cijelom svijetu.

Zahvalivši Vučiću na gostoprimstvu, Džonson je dodao da je i američki predsjednik Vudro Vilson prije 100 godina ukazao na značaj koji Srbija ima za mir u regionu i svijetu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je sa američkim senatarom Ronom Džonsonom razgovarao o unapređenju odnosa, posebno ekonomskih, o stabilnosti u regionu, odnosima Beograda i Prištine i o podršci Amerike evropskom putu Srbije.

Vučić je na konferenciji za novinare u vili "Mir" rekao da je od američkog senatora tražio da pomogne u stabilizaciji regiona time što će zamoliti kosovske Albance da budu spremni za istinska rješenja, koja znače kompromis.

On je ocijenio da su Srbija i SAD uspostavili dobre ekonomske odnose, da sve više američkih kompanija ulaže u Srbiji, ali da razmjena može da bude i na višem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana