Џонсон: Сваки договор на Балкану мора бити праведан

Срна
Џонсон: Сваки договор на Балкану мора бити праведан

Београд - Амерички сенатор Рон Џонсон изјавио је вечерас након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да тражи да сви народи у региону опросте да би сви имали сјајнију будућност, те да сваки договор мора бити праведан за све стране и узета у обзир будућност свих.

Џонсон је, послије разговора са Вучићем, рекао новинарима да је у Београду да се "обавијести, информише и оснажи однос са Вучићем, како би разумио идеје и тежње Србије, док иде ка миру и просперитету".


Он је нагласио да се прошлост не може заборавити, али да народи на Балкану треба да опросте, колико год било тешко, да би ишли ка просперитетнијој будућности.

Џонсон је истакао да је још приликом сусрета са Вучићем у Вашингтону процијенио да је он прави лидер и да има храбрости да руководи, не само на добробит народа Србије, него свих у региону, што ће донијети добробит и цијелом свијету.

Захваливши Вучићу на гостопримству, Џонсон је додао да је и амерички предсједник Вудро Вилсон прије 100 година указао на значај који Србија има за мир у региону и свијету.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је са америчким сенатаром Роном Џонсоном разговарао о унапређењу односа, посебно економских, о стабилности у региону, односима Београда и Приштине и о подршци Америке европском путу Србије.

Вучић је на конференцији за новинаре у вили "Мир" рекао да је од америчког сенатора тражио да помогне у стабилизацији региона тиме што ће замолити косовске Албанце да буду спремни за истинска рјешења, која значе компромис.

Он је оцијенио да су Србија и САД успоставили добре економске односе, да све више америчких компанија улаже у Србији, али да размјена може да буде и на вишем нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана