Дјевојка на коју је пао радник у Косовској Митровици држављанка БиХ

Агенције
Дјевојка на коју је пао радник у Косовској Митровици држављанка БиХ

Косовска Митровица - Дјевојка која је повријеђена када је у петак ујутро на њу пао грађевински радник у косовској митровици, је држављанка Босне и Херцеговине, преносе медији.

Том приликом повријеђен је и радник који је на њу пао.

Према сазнањима “Новости” повријеђена дјевојка је 20-годишња Весела Харамбашић, држављанка Босне и Херцеговине, док је повријеђени радник 53-годишњи Сали Бећири.

Све се догодило у центру сјеверне Косовске Митровице када је радник са зграде, чија је изградња у току, пао најприје на бетонску терасу, а потом и на дјевојку која је пролазила поред градилишта.

Радник је наводно скидао дрвену оплату на трећем спрату када је попустила платформа на којој је стајао и заједно са њом је пао са висине од 20-ак метара. У том тренутку пролазила је дјевојка на коју је пао и дио оплате. Очевици овог догађаја кажу да је призор био језив.

“Продавао сам цвијеће када сам зачуо врисак радника за помоћ. Потрчао сам и видио човјека који је лежао и девојчицу која је била без свести. Узео сам је у наручје и кренуо да трчим према главној улици. У том тренутку наишао је санитет у који смо је унели. На путу до болнице она се освестила и рекла своје име”, рекао је за “Новости” Фатмир Љатифи.

Како је за “Новости” потврдила управница Болнице у Косовској Митровици докторка Даница Радомировић стање повријеђених пацијената је за сада стабилно.

“Повријеђени пацијенти, мушкарац средњих година и млађа дјевојка, довезени су у свјесном стању на пријемно хирушко одјељење, одакле је, након указане помоћи и дијагностике, грађевински радник који је пао са висине пребачен на Одјељење хирургије. Ради се о лакшим тјелесним повредама, његово стање се прати и није животно угрожен. Код девојке су дијагностификоване тешке тјелесне повреде неуро-трауме. тј прелом лобање и у току су припреме за њен транспорт у терцијалну здравствену установу у Крагујевцу”, рекла је за “Новости” Радомировић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана