Dačićev odgovor Pacoliju: Da, nudimo im atomske bombe...

 Dačićev odgovor Pacoliju: Da, nudimo im atomske bombe... 27.02.2018 17:48 | Agencija

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić kaže da funkcioneri iz Prištine treba da se naviknu da ima zemalja koje misle da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešno.

On je pozvao vlasti u Prištini, ali i sve zemlje regiona da budu uzdržane oko pitanja u kojima nisu saglasni s Beogradom.

Na konferenciji za novinare s ministrima spoljnih poslova Albanije i Italije, Ditmirom Bušatijem i Anđelinom Alfanom, Dačić je rekao da svako treba da radi svoj posao i izrazio uvjerenje da "proces sa Kosovom nije završen".

Povodom navoda da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli izjavio da Dačić ima 300 miliona dolara na raspolaganju, kao i da nudi oružje za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, srpski ministar je rekao da bi volio da je to tačno i ironično dodao: "Da, nudimo atomske bombe".

Upitan za komentar izjave albanskog premijera Edija Rame da Kosovo i Albanija treba da imaju istog predsjednika, Dačić je rekao da ne može da bude "tumač misli" drugih političara.

"Znamo oko čega se ne slažemo - ne slažemo se oko Kosova", izjavio je Dačić i dodao da i Srbija može da daje takve izjave, "recimo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednka".

Dačič se založio za uzdržanost i pozvao sve zemlje u regionu da otvoreno razgovaraju, ali da budu uzdržane o pitanjima o kojima se ne slažu.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica