Дачић: Задовољан сам, о коалицији са СНС одлуцује побjедник

Танјуг
Дачић: Задовољан сам, о коалицији са СНС одлуцује побjедник

Београд - Са више од шест одсто освојених гласова за Скупштину Београда показали смо да наша коалиција, која је издржала све тестове времена опстаје и у Београдуи који, као што знате, никада није био место где имамо велику подршку, рекао је предсjедник СПС Ивица Дачић новинарима након проглашења прелиминарних резултата избора.


Он је нагласио да су ово били веома важни избори за будућност те партије, јер су предвиђања јавног мњења била да неће прећи цензус, те да је овим резулатом коалиција показала јачину у ситуацији када се "одлучивало између СНС и свих осталих".

Дачић је рекао да су спремни да наставе коалицију са СНС, али да је побjедник тај који одлучује.

Како каже, резултат који су остварили је за један или два одсто мањи него на парламентарним изборима што јесте, каже, разочаравајуће, али подсjећа да је циљ остварен и да странка наставља даље.

"Увек има оних који гласају само за оног ко ће да победи. Јесте ми жао, али када погледате да су само четири листе од 24, прешле цензус, то је добар резултат. Ми нисмо били главни учесници ових избора, да јесмо, можда би било боље. Такође, да су истовремено одррзани парламентарни избори, сигуран сам да би имали бољи резилтат, а да би неки други, као на пример Шапић, имали гори", рекао је Дачић новинарима.

Он је навео да је можда и сам крив за изборни резултат, јер се због својих министарских дужности није много укључивао у кампању али, подвлачи, да је странка задовољна и да се сада окреће раду на остваривању бољих резултата него на претходним парламентарним изборима.

Дачић је прокоментарисао и одређене нерегуларности на изборима рекавши да још никада није видио да амбасадори буду посматрачи, те додао да као и предсједник Вучић и он сматра да Србија треба да пошаље посматраче кад избори буду одржавани у земљама из којих су ти амбасадори.

Он је закључио да сваки глас за СПС на изборима за Скупштину Београда није био израз убијеђења да ће та странка побједити, већ израз вјере у СПС.

Упитан за коалицију са СНС, Дачић је рекао да СНС има већину у скупштини града и без СПС-а, али да СПС и СНС имају заједничке циљеве које могу да остварују заједно.

"Онај ко је победио има право да донесе ту одлуку", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је СПС у општини Севојно, гдје је на изборима учествовао заједно са СНС освојио 62 одсто гласова, у општини Бор гдје је такође наступио са СНС око 60 одсто, а да је у Аранђеловцу, гдје су наступили сами освојено 12 одсто.

Како каже, посебно је охрабрујући резултат из Аранђеловца, јер је 12 одсто више гласова него што су остварили на парламентарним изборима прије двије године.

Како каже, не каје се што је СПС ишао на изборе одвојено од СНС и додаје да је овај резултат добар с обзиром да је та странка увијек остваривала најслабије резултате у Београду, а на коментар да су ти резултати ипак нижи у односу на парламентарне изборе Дачић је истако да су задовољни и додао "шта онда треба да кажу ови из ДС?".

Дачић је на крају новинарима рекао да сада иде да заједно са Драганом Марковићем Палмом и Александром Антићем честита Александру Вучићу на побједи СНС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана