Дачић Трампу рекао да су Срби навијали за њега

Срна
Дачић Трампу рекао да су Срби навијали за њега

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је америчком предсједнику Доналду Трампу, током неформалног разговора у Њујорку, да су Срби највише навијали за њега на предсједничким избора у САД.

Дачић је изјавио да је Трампу, са којим се раније сусрео прије четири године, донио фотокопије насловних страна свих српских новина када је изабран за предсједника САД.


"Срби су највише навијали за њега", рекао је Дачић и додао да га Србија чека Трампа као првог америчког предсједника послије Џералда Форда.

Он је подсјетио на позив предсједника Србије Александра Вучића Трампу да посјети Србију.

Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао, рекао да му је било драго, навео је особу за контакт и питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.

Дачић је рекао за Тањуг да су разни скупови прилика за неформалне сусрете и разговоре, какав је био његов јучерашњи сусрет са Трампом прије почетка састанка у сједишту УН о реформи тог тијела.

"Тако сам и овог пута пре почетка скупа причао са Борисом Џонсоном о обележавању 180 година дипломатских односа у Форин офису, а са Мирославом Лајчаком о могућој пријави Косова за посматрача у УН", додао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана