Дачић: Сједница савјета безбједности биће отворена за јавност

Срна
Дачић: Сједница савјета безбједности биће отворена за јавност

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да ће сједница Савјета безбједности УН, коју је Србија тражила због формирања такозване војске Косова, бити одржана у понедјељак, 17. децембра и биће отворена за јавност.

"Председавајући Саветом безбедност УН из Обале Слоноваче заказао је хитну седницу за понедељак у 15.00 часова на основу захтева Србије. Седница ће бити отворена за јавност и на њој ће говорити председник Србије Александар Вучић", рекао је Дачић за Тањуг.

Вучић је најавио да ће на сједници Савјета безбједности рећи истину о томе колико је Србија труда и енергије уложила за компоримис са Приштином и колико други то нису жељели.

"То ћу у лице да кажем онима који су се правили да подржавају дијалог и компромисно решење", рекао је Вучић за Телевизију Прва.

Он каже да ће на сједници указати да је Београд прихватио Бриселски споразум, који је "тежак" и да је "све изнио на својим плећима знајући да је Србији потребан мир", док Приштина није испунила ни једну ставку.

Вучић је нагласио да Србији не требају нови сукоби и ратови, те напоменуо да је компромис са Приштином једини спас за Србију, али да нису ни близу никаквом рјешењу, нити се о њему тренутно разговара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана