Дачић: Руси шаљу информације о припреми напада на “Бесмртни пук”

Срна
Дачић: Руси шаљу информације о припреми напада на “Бесмртни пук”

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је договорио са руским колегом Сергејом Лавровим да Русија достави Србији више информација поводом припремања терористичког напада на колону “Бесмртног пука” у Москви.

Он је рекао да је одмах, након што је чуо да су руски специјалци осујетили паклени план џихадиста да нападну марш “Бесмртног пука” у Москви у којем су учествовали предсједници Русије Владимир Путин и Србије Александар Вучић, позвао Лаврова, који га је, како каже, информисао о детаљима.


Дачић је за “Курир” рекао да не може ни да замисли шта је све могло да се догоди да су терористи напали учеснике марша.

“То би имало несагледиве последице. Срећом да су руски специјалци на време открили паклени план џихадиста и спречили крвопролиће. Одмах сам позвао Лаврова и честитао му на изванредној акцији руских служби. Он ме је информисао о детаљима акције”, рекао је Дачић.

Министар за евроинтеграције Србије Јадранка Јоксимовић оцијенила је да је велика срећа што је спријечено крвопролиће.

“Очито се радило о организованој акцији која је, срећом, спречена. То је показатељ да и данас, нажалост, постоје снаге које отворено атакују на тековине антифашизма, што је недопустиво у свим озбиљним државама Европе и света”, рекла је она.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да све службе озбиљно и савјесно раде на борби против тероризма и да су српске службе у контакту са руским.

“И ова акција је наставак такве упорне и успешне борбе. Сва наше службе сарађују у борби против терора”, рекао је Вулин.

Руски замјеник министра иностраних послова Олег Сиромолотов изјавио је раније да су руске специјалне службе уочи обиљежавања Дана побједе ухапсиле групу терориста, који су спремали напад на колону “Бесмртног пука” у Москви.

“Одмах је ухапшено неколико група, које је требало да изазову експлозије за вријеме марша жБесмртног пукаж у Москви, а за то су већ припремили оружје”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана